Pelješac-vino d.o.o.

Prodaja:

Zagreb , Vinarija  “Smokva” Frana  Alfirevića 2

tel.: 01 2331 812     mob.: 098 819 013

Proizvodnja i punionica:

STON, Broce bb

Pelješac-vino d.o.o.
Zagreb , Vinarija  “Smokva” Frana  Alfirevića 2
tel.: 01 2331 812     mob.: 098 819 013


Mapa WEBa

Pelješac-vino

Plavac mali

Rukatac

Vinarija

Kontakt

Šta kupci kažu o nama
   “Izrazito sam zadovoljan kvalitetom i uslugom koju pruža Pelješac-vino d.o.o. Vino je iznimne kvalitete  i tokom godina nije dolazilo do promjene u okusu ni  kvaliteti. Plavac mali je punog okusa i izrazito  pitko vino. Rukatac svojom bojom i okusom plijeni na prvi pogled i gutljaj. Svakome bi  preporučio Škurla vina “  Damir B.
Pelješac-vino
Uvjeti korištenja
© copyright pelješac-vino d.o.o. 2012   design by damsky.zg
Vinarija smokva - zagreb logo Vinarija smokva - zagreb logo
Proizvodi Pelješac-vino d.o.o.Plavac mali, Rukatac i rakije u solani Ston na Pelješcu Grozd plavca malog Proizvodi peljesac-vino d.o.o. Nagrada Vinograd plavca malog Plavac mali Vinograd Stonske zidine Vinarija Ston

Vino Rukatac proizvodi se od istoimene sorte Rukatac (Maraština), kao najzastupljenije bijele sorte grožđa na poluotoku Pelješcu. Vino kao gotov proizvod nudimo u buteljama 0,75 l, ali i kao otvoreno tj. točeno vino u rinfuzi. Vino Rukatac nudi i naša vinarija-točionica u Zagrebu, Frana Alfirevića 2

Rukatac je naziv za bijelu sortu grožđa koja se još naziva i Maraština. To je najzastupljenija sorta bijelog grožđa na poluotoku Pelješcu. U vinu se osjeti okus koji sliči višnji maraski pa je  pretpostavka da otuda potječe i ime.

Rukatac je kao sorta izuzetno pogodan za proizvodnju kvalitetnih i vrhunskih, te desertnih vina  i prošeka. Zrna su mala i sočna i zato je vino svijetlo žute do zlatno žute boje fine arome, jakog i skladnog okusa. Alkoholi su najčešće od 11-12 vol.% alkohola.

Kod kasnih berbi rukatca sa visokim grožđanim sećerom alkoholi rastu i preko 13 vol.% alkohola. Vino rukatac slaže se sa različitm jelima od bijelog mesa te uz bolje vrste ribe. Servira se rashlađeno na temperaturi od oko 10º C.

Grozd Rukatac